Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.











ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.
Ένα αγροτικό μεγαλοχώρι το σημερινό Αγγελόκαστρο, με το70% περίπου των κατοίκων του να έχουν σαν κύρια πηγή εισοδήματος, και να στηρίζονται στην αγροτική οικονομία πιο πολύ. Κάπου 37000 στρέμματα ποτιστικά τα περισσότερα , παράγουν αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα. Το καλαμπόκι, το τριφύλλι ,τα φημισμένα καρπούζια του διάφορα όσπρια και κηπευτικά και πριν λίγα χρόνια ο καπνός είναι τα κύρια προϊόντα του εύφορου Αγγελοκαστρίτικου κάμπου. Κι απ’ τις δενδρόδεις καλλιέργειες πρώτες έρχονται οι ελιές και ακολουθούν οι πορτοκαλιές και τα’ άλλα εσπεριδοειδή. Η κτηνοτροφία δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένη και το ψάρεμα παρά τα πολλά νερά και τη λίμνη γίνεται μόνο ερασιτεχνικά. Εκείνο όμως που ακμάζει τώρα τελευταία είναι το κυνήγι στους βάλτους και στους δασωμένους γύρω λόφους. Δύσκολα θα βρείς στις μέρες μας στο Αγγελόκαστρο σπίτι που να μην έχει όπλο κυνηγητικό. Τα καφενεία οι καφετέριες και οι ταβέρνες είναι κατά πλειοψηφία η κύρια αγορά . Υπάρχει αγροτικό ιατρείο, φαρμακείο, και γεωπονικό κατάστημα καθώς και σούπερ μάρκετ τρία πρατήρια καυσίμων και μάντρα με υλικά οικοδομών.


Πέρα όμως απ’ αυτά την μεγαλύτερη απόλαυση, την ψυχική ηρεμία και γαλήνη θα σου προσφέρουν οι παραλίμνιες και παραποτάμιες διαδρομές, καθώς και οι πεζοπόρες βόλτες στους γύρω λόφους, στον Αι Γιώργη και στη μεγάλη βρύση στην παλιά δεξαμενή.


Κώστας Μπούτιβας.

1 σχόλιο :

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΩΡΙΟ.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.