Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Τοπικά συμβούλια νέων


Όπως θα θυμόσαστε παλιότερα σας είχαμε ενημερώσει για το θεσμό των ΤΟΣΥΝ (τοπικά συμβούλια νέων) και ήταν απο τις πρώτες δημοσιεύσεις σε αυτό το site. Καταρχάς,να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με αυτον το θεσμό.Αντιθέτως μάλιστα!
Τα τοπικά συμβούλια νέων είναι ένας θεσμός που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για όλους τους δήμους της Ελλάδας. Σε πολλόυς δήμους στο νομό μας, άνοιξαν τα μητρώα γράφτηκαν νέοι από 15 έως 28 ετών και πραγματαποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη τοπικού συμβουλίου. Χθές τελευταία μέρα προθεσμιάς, έγιναν οι εκλογές στο δήμο Αγρίνου που ήταν ο δήμος με τα περισσότερα μέλη στο νομό μας (900).
Σκοπός αυτού του θεσμού
Αποτελούν το σύνδεσμο μεταξύ των δημοτικών αρχών και της νεολαίας του δήμου
Συνιστούν την πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δημοτικές αρχές μπορούν να προωθήσουν στην τοπική κοινωνία πολιτικές για τη νεολαία
Είναι οι «νεαροί πρεσβευτές» της τοπικής κοινότητας στην ελληνική κοινωνία
Θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων της περιοχής.
Θα συμπράττουν με άλλους φορείς (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντικές οργανώσεις, κ.ά.) για την προώθηση μέτρων και προγραμμάτων προς όφελος των νέων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Θα ενθαρρύνουν, τέλος, τους φίλους και γνωστούς τους, αλλά και όλους τους νέους ανθρώπους γενικά, να συμμετέχουν πιο ενεργά στα δημοτικά δρώμενα

Αποψή μου είναι ότι τα ΤΟΣΥΝ αποτελούν μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την πιο ολοκληρωμένη, πιο μαζική, πιο άμεση, πιο αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί και στον δικό μας δήμο αυτός ο θεσμός.

Hλίας Π. Κοτούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια :