Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Kαποδίστριας 2. Τι θα γίνει με τον δικό μας δήμο??


Δραστικές αλλαγές στον αριθμό των δήμων, των νομαρχιών, αλλά και των περιφερειών όλης της χώρας θα συντελεστούν κατά την επικείμενη Διοικητική Μεταρύθμιση, «Καποδίστριας 2», που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια η αυτοδιοίκηση να καταστεί ευέλικτη, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών. Με στόχο οι δήμοι να μην ξεπερνούν τους 400 (από 1.034), οι νομαρχίες τις 16, από τις 52 που υπάρχουν σήμερα και οι περιφέρειες να συρρικνωθούν σε έξι.
Μια δεκαετία έχει ήδη παρέλθει από την ισχύ του πρώτου σχεδίου «Καποδίστριας», που εφαρμόστηκε το 1998, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέκου Παπαδόπουλου οι 6.000 δήμοι και κοινότητες της χώρας έφτασαν τους 1.033.
Σε πρώτη φάση οι συνενώσεις θα είναι εκούσιες με την παροχή οικονομικών κινήτρων. Στη συνέχεια, όμως θα προχωρήσουν στην υποχρεωτική συνένωση.
Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη λογική του Καποδίστρια 2, αφενός διότι με αυτό τον τρόπο δεν εξυπηρετείται η διοικητική αποκέντρωση του κράτους, αφετέρου διότι μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση των δημοκρατικών θεσμών.

Ηλίας Π. Κοτούμπας

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω οτι ο δήμος μας πρέπει να παραμείνει όπως είναι. Είμαστε από τους πιο υγιές δήμους στο νομό χωρίς τεράστια οικονομικά προβλήματα. Είναι υποχρέωση όλων μας πιστεύω να κρατηθεί ο δήμος στο χωριό μας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ανώνυμα ρε παιδιά σ΄ αυτό το Μπλόκ; Έχουμε να κρύψουμε τίποτα.
Κώστας Μπούτιβας.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Συμφωνώ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην γράφει το ονομά του κάποιος.
Ηλίας Κοτούμπας

panos tiligadas είπε...

kata arxin liako h8ela na se synxarw gia tin poli kali douleia pou kaneis me to blog,oso gia to dhmo opoia alagi kai na ginei me to dhmos mas tous perisoterous aggelokastrites den nomizw na tous endiaferoi,ostoso oso gnwrizoume kala loigoi,poloi ligoi einai autoi pou wfelountai apo to dhmo afou file kwsta esy toulaxiston gnorizeis kala oti sxedon oles oi ergaseies pou ginontai sto xwpio einai apo ergates ektos tou dhmou mas oxi ektos aggelokastrou ektos dhmou........ panagiotis theodorou tiligadas

Ανώνυμος είπε...

Το Αγγελόκαστρο λογικά θα ενωθεί ή με Αγρίνιο ή με Αιτωλικό. Πιο καλά με Αγρίνιο, αυτή είναιη γνώμη μου. Ο αριθμός των δήμων στο νομό πρέπει να πέσει στο 1/3. Ο αριθμός είναι 2 νομίζω,άρα πρέπει να έχουμε περίπου 10 διευρυμένους δήμους.Το Αγρίνιο λογικά θα ενωθεί μεΔήμο Θεστιέων και Δήμο Νεάπολης.Από κει και πέρα θα δούμε.
Εξάλλου,η σύνδεση του Αγρινίου με Ιόνια Οδό θα γίνεται μέσω Αγγελοκάστρου,άρα,θα δημιουργηθεί κόμβος στο Αγγελόκστρο και η προσβαση θαείναι άμεση και ασφαλής. Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Ο Δήμοε Αγρινιου φροντίζει και σήμερα με παρεμβάσεις τα διάφορα δμοτικά διαμερίσματά του.

Ανώνυμος είπε...

29 δήμοι εννοούσα πιο πάνω

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Θα ήθελα να σας παρακάλεσω όταν γράφετε κάποιο σχόλιο καλό θα είναι να γράφουμε και το ονομά μας.
Πιστεύω ότι δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Σε εσάς που γράψατε το σχόλιο για τον δήμο μας ήθελα να σας πώ ότι η Ιόνια Οδός δεν θα περάσει μέσα από το χωριό μας αλλά και έτσι να ήταν δεν πιστεύω ότι είναι λόγος αυτός για να μετακινηθεί ο δήμος μας στο Αγρίνιο.

Ηλίας Κοτούμπας