Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Θεατρική παράσταση στις 4 Αυγούστου στο χωριό μας


«Γίναμε Θέατρο»
Περιοδεία στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας
Καλοκαίρι 2010
«Γίναμε Θέατρο.
Η Ελλάδα έγινε θέατρο στην Ευρώπη.
Οι πολίτες γίναμε θέατρο μεταξύ μας.
Οι πολιτικοί έγιναν θέατρο στη Βουλή.
Θέατρο οι σχέσεις μεταξύ μας.»
Ένα σατιρικό θέαμα με τίτλο «Γίναμε Θέατρο»,είναι η δεύτερη παραγωγή που παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Ιδρύματος Παπαστράτου Το έργο ξεκινάει την περιοδεία του από την 1η Αυγούστου στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στις 30,31 Αυγούστου και 1 Ιουλίου θα δώσει τις παραστάσεις του στο Κηποθέατρο Πάρκου Αγρινίου.
Πρόκειται για μια σύνθεση comic-ών κειμένων που υπογράφουν οι σπουδαίοι κομίστες Tergal, Kaz, Wullemin, Reiser, Sempés, Tronchet, αλλά και σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Παπαγεωργίου, Θεόφιλου Βερύκιου, Νανάς Νικολάου. Τα κείμενα υπογράφουν επίσης οι ηθοποιοί του θιάσου όπως προέκυψαν αυθόρμητα στην περίοδο των δοκιμών.
Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη του κομίστα και τον σατιρικό λόγο αναδεικνύεται κωμικά η παραφροσύνη της καθημερινότητάς μας σε μια παράσταση με γοργούς ρυθμούς. Οι τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν τριάντα πέντε νούμερα σε ρυθμό καταιγιστικό, με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που ολοκληρώνουν το σατιρικό χαρακτήρα του έργου.
Μια εξωστρεφής παράσταση που παίρνει το χιούμορ…σοβαρά, διασκεδάζει το βαρύ κλίμα της εποχής με τρόπο έξυπνο και αστείο, κεντρίζει και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί, ικανή να…δροσίσει το καλοκαιρινό μας βράδυ.
Συντελεστές
Σύνθεση κειμένων-σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Ιώ Μεταλλινού
Χορογραφία : Βούλα Σταμπέλου
Φωτισμοί:Σπύρος Μερεγκλίτσης,Δημήτρης Παπαδάκης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Ευδοκία Σουβατζή, Πελαγία Αγγελίδου, Νικήτας
Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010, Δ.Αγγελοκάστρου,Δημοτ. Σχολείο Αγγελοκάστρου, ώρα : 9.00 μ.μ.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ


Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

Ανώνυμος είπε...

Ώρα για συστράτευση!
Από Κίνηση Πολιτών Αστακού

Αγαπητέ συμπολίτη,
Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών Αστακού ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου εκφράζοντας με ειλικρίνεια την άποψή της, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν Κίνηση αποτέλεσε τη μοναδική φωνή ενάντια στη φούσκα της αραβικής «επένδυσης» στο πολύπαθο Πλατυγιάλι και τελικά κατάφερε να πρωτοστατήσει στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.
Με βασικό δεδομένο ότι οι εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας τρέχουν και ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον κερδίζει διαρκώς έδαφος στη συνείδηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους απανταχού Αστακιώτες σε...

συστράτευση. Στόχος μας να δώσουμε δυναμικό παρών για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς όφελος του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πλαίσιο που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης».
Για το λόγο αυτό σε καλούμε προσωπικά στην επόμενη συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Αστακού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00 προκειμένου να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό σου πιστεύω, ούτε η όποια κομματική σου ταυτότητα. Μας αρκεί να αγαπάς αυτόν τον τόπο όσο εμείς και να συμμερίζεσαι την αρχή μας ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκής, ενεργός και καθολική αλληλεπίδραση των μελών μας κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τόλμη.