Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ;;;;

Τοιμάζεσαι να γεννηθείς και πάλι... Τι λες , 25 μέρες θέλω ακόμα. Αμ δε. Έτσι στεγνή που είναι η αγορά θα σ’ έβαζαν τα μαγαζιά να γεννηθείς από τον Αύγουστο. Πήγες γεννήθηκες στο καταχείμωνο, μέσα στα κρύα και τους χάλασες τα σχέδια.
Ξέρεις φέτος μπορεί να μη χρειαστείς τα χνώτα των αλόγων για να ζεσταθείς.. Μη βάλεις μάλιστα να κάνουν τις ουρές ανεμιστήρες για να σε δροσίζουνε. Πάνε αυτά που ήξερες. Τώρα, όταν γεννιέσαι, έχει καύσωνα και στην Ανάσταση ρίχνει καρέκλες. Ανθρώπινα τα λάθη θα μου πεις… Εκεί εσύ να συγχωρέσεις πάντα τα καθήκια.
Τι θέλεις και γεννιέσαι κάθε χρόνο.. Κανένας τώρα δε σου δίνει σημασία.. Τον Αη Βασίλη όλοι περιμένουνε όχι αυτόν απ’ την Καισάρεια, που τον έχεις δίπλα σου εκεί, αλλά τον άλλον που έρχεται απ’ το βορά με έλκηθρο (αν τον αφήσει να περάσει κάποια Μέρκελ εκεί κατά τη Γερμανία μεριά), γιατί μόνο αυτός μοιράζει δώρα. Θα πεις κι εσύ φέρνεις ελπίδα και αγάπη. Έλα όμως που τα παρακρατάει το διεθνές νομισματικό ταμείο , η τρόικα και η κυβέρνηση γιατί πρέπει να σβήσουμε λέει το χρέος.
Αν θέλεις τώρα εσύ να γεννηθείς γεννήσου. Να ξέρεις όμως πως την άνοιξη πάλι θα σε σταυρώσουνε. Ποια άνοιξη όλο το χρόνο θα σε σταυρώνουμε, για να χαρούμε μετά που θα αναστηθείς απολαμβάνοντας Βουλγάρικο οβελία , αν και τώρα αμφίβολο είναι κι αυτό γιατί το κόψαν πια το δώρο. Α και κάτι άλλο φέτος δεν θα χει και αστέρι. Πάει ο Κακλαμάνης που το κρέμαγε στο σύνταγμα. Δεν θα ‘χει και σκυλάδικα που ορμάγαμε ομαδικός, Γιατί κι εμείς κρεμάσαμε το άδειο πορτοφόλι στο άδειο φέτος δέντρο στο σαλόνι.
Αν θέλεις τώρα εσύ να γεννηθείς γεννήσου. Πάλι θα πληγωθείς όμως στο λέω. Γιατί εξακολουθούνε να πεινάν πολλά παιδιά και υπάρχουν γέροι ακόμα ξεχασμένοι στα ιδρύματα, κι άνθρωποι μόνοι μες σε σκοτεινά δωμάτια που δε ρωτάει πια κανείς γι αυτούς.. Και κάθε είδος και μορφή αδικημένοι.
Τι είπες για όλα ετούτα εδώ θα ξαναγεννηθείς; Τότε κάνε όσο μπορείς πιο γρήγορα και έλα να μας σώσεις. Μόνο με ένα θαύμα σου μπορεί ετούτη η χώρα τώρα να σωθεί.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :