Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ’ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.

Μεγάλα επεισόδια λίγο πριν στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Από τις μολότοφ ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβήστηκε άμεσα. Μπροστά από το ξενοδοχείο King George έχουν καεί αυτοκίνητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολυάριθμες. Πολλοί που μιλούν για τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που έχει παρευρεθεί κατά την διάρκεια διαδηλώσεων τα τελευταία χρόνια.
Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ήταν στο πάνω μέρος της πλατείας και διαδήλωναν πετώντας διάφορα μικροαντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ άναψαν φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ενισχυθεί, όμως δεν μπορούσαν να απωθήσουν εύκολα τους διαδηλωτές. Η πλατεία Συντάγματος θύμισε πεδίο μάχης. Οι διαδηλωτές προωθήθηκαν στην Λεωφόρο Αμαλίας και προς την Πανεπιστημίου, βάζοντας φωτιά σε σημεία πώλησης εφημερίδων, όμως η κατάσταση κρατήθηκε υπό έλεγχο. Υπάρχουν ακόμα συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, στα Προπύλαια. Η χρήση των χημικών που έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν τόσο εκτεταμένη, που δεν υπήρχε ούτε ένας διαδηλωτής που να μην αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. Καστρινός.
Κάτω γωνία της πλατείας Συντάγματος λίγο πριν σκάσει δίπλα μας το δακρυγόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια :