Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Νίκος Μήλας: Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Αγγελοκάστρου.
Χωρίς να φταίω ντρέπομαι να κυκλοφορήσω στο χωριό.

Σε πλήρη εγκατάλειψη και αφανισμό το Αγγελόκαστρο απ’ άκρη σ΄ άκρη. Ένας ακόμα έρμος τόπος, έρμαιο στους δοκιμαστικούς σχεδιασμούς του Καλλικράτη. Κι όταν ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος ενός τόπου λέει τέτοια κουβέντα….Ε! τότε ποια περισσεύουν και οι σχολιασμοί. Δείτε και μόνοι σας την προσφορά του Δήμου Αγρινίου , στην τοπική μας κοινωνία και το χωριό

Ξερή κι απότιστη η λίγη πρασινάδα στο μνημείο των πεσόντων έξω απ’ το Δημαρχείο. Έρχονται ακόμα από το Αγρίνιο να βάλουνε τα λάστιχα.
.

15000 χιλιάδες ευρώ κόστισε το γκαζόν στου νηπιαγωγείου το προαύλιο. Ιδού τώρα και η κατάληξή του.


Εδώ, σε μια βδομάδα στην εξέδρα της πλατείας θα στήσουν την εικόνα των Αγίων Αποστόλων στο τρισάγιο της λιτάνευσης. Και θα ’ναι ξένος κόσμος που έρχονται κάθε χρονιά. Ωραίο θέαμα βρομιάς θα έχουν ν’ αντικρίσουν.
Δήμαρχε Μοσχολιέ μετά της εκλογές, πες μου την ημερομηνία που ξαναπέρασες από το Δημαρχείο Αγγελοκάστρου. Ουστ από δω δέσμιοι της καρέκλας.
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ.
Κώστας Μπούτιβας.

5 σχόλια :

dimitris είπε...

olo to topiko simboulio palevoume alla alla.... tropi kai esxosos (kai opoia kilota eponima na mou pei kouventa) ARONIADAS DHMHTRIPS tou Georgiou kai tis Alexandras to genos tolh..

panos είπε...

mpravo mitso mou arese pou o typas ta eipe alla kai esy,epidei polloi den ta exoune na sti poyne tha gino egw kilota eponima kai stin leo twra,,,
mporei ne na min ftaite eseis ta paidia twra gia autoi thn katastash poy pirate apo tous fat cats alla ama den kanete kati na allaksete to systyma to opoio douleuei to simboulio 8a ftaite kai eseis.
tetoies wres me perikopes kai doyleis na xanonte sigoura den einai stigmes gia petamena lefta alla sigoura ligo management thelei to xopio.
tha ta poume kiotan ertho kato fatsa bala

Κώστας είπε...

Μάγκες με πολλές κουβέντες, μεγάλα λόγια και φαγωμάρα δεν βγαίνει τίποτα. Τα χωριό αφανίζεται. Πρέπει ν’ ανασκουμπωθούμε όλοι ο καθ’ ένας με τον τρόπο που μπορεί να περισώσουμε και να μαζέψουμε ότι μπορεί να μαζευτεί απ΄ τ’ ασυμμάζευτα. Ότι στραβό εντοπίζουμε αμέσως να το δίνουμε στη δημοσιότητα. Να είστε σίγουροι ότι τα παρακολουθούνε και τα βλέπουν όλα. Πρωί- πρωί σήμερα συνεργεία του Δήμου απ’ το Αγρίνιο στο χωριό. Ήρθα αμέσως σ’ επαφή μαζί τους. Κάτι γράφτηκε μου είπε ο υπεύθυνος και μας έστειλαν εξάπαντος.

panos είπε...

κωστα μη φοβασε δεν φαγωνετε κανενας θα τα βρω εγω με το Μητσο,μπραβο για την ενεργεια και το αποτελεσμα μετραει παντα

Ευθύμιος Α Πριόβολος είπε...

Κώστα γειά. Παρά το φόρτο της εργασίας μου αυτή την περίοδο, δε λησμονώ να σε παρακολουθώ. Σε συγχαίρω για το ανύσταχτο ενδιαφέρον σου. Δε νομίζω πως χρειάζονται αναλύσεις για την κατάντια της μικρής μας πατρίδας. Τις αιτίες τις καταλαβαίνουμε, τις νιώθουμε, αλλά και τις βλέπουμε. Έστειλα ήδη τρισέλιδη επιστολή στον Νίκο τον Μήλα, στην οποία θίγω κάποια κακώς κείμενα, ελλείψεις και παραλείψεις, ιδωμένα απ΄ τη δική μου σκοπιά. Μακάρι η ευαισθησία του να φέρει κάποιο καλό.
Για το ίδιο θέμα Θα μου επιτρέψουν - τουλάχιστον σαν μεγαλύτερό τους -και ο Δημήτρης και ο Πάνος που σχολίασαν να πω κάτι: Για τη δίκαιη οργή που νιώθουμε δε χρειάζεται να παρασυρόμαστε και να κατεβάζουμε το επίπεδό μας, ούτε να ξεφεύγουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις που οδγηούν στη διχόνοια. Ο ανοιχτός, κόσμιος διάλογος, η "ευλογημένη" διαφωνία, είναι η ουσία της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας.
Κι ύστερα μια παράκληση: παιδιά, μη γράφετε έτσι! Έχουμε γράμματα δικά μας, γλώσσα πλουσιότατη, που είναι ο πολιτισμός και η ταυτότητά μας, η επικοινωνία και η έκφρασή μας, η ματιά μας. Γιατί εκφράζεστε ξενικά; φραγκολεβαντίνικα, greeklish που λένε; Δε νιώθετε πως, άθελά σας, συμβάλλετε και σεις στον αποχρωματισμό της εθνικού μας και παγκόσμιου μεγαλείου, της ελληνικής γλώσσας, της ίδιας της ψυχής μας; Γράψτε ελληνικά, με τις όποιες αδυναμίες, θα είναι όμως ελληνικά, θα είστε εσείς, το χθές, το σήμερα και η συνέχεια. Βγάζουμε τα αισθήματά μας για τη μικρή και παντοτινή μας πατρίδα, με ξενικά γράμματα; Μπορούνε αυτά τα γράμματα να τα χωρέσουν; Τελείωσα με αυτό με τη σιγουριά πω δεν παραξηγήθηκα.
Το άλλο που προτείνω είναι μία συνάντηση το καλοκαίρι, όλων εμάς που νιαζόμαστε και στεναχωριόμαστε για την κατάνταια του χωριού μας. Υπάρχει και τρόπος και χρόνος. Ας αναλάβει ο Κώστας, που είναι μία κοινή συνισταμένη επικοινωνίας, να συντονιστούμε και να βρεθούμε. Το τηλέφωνό μου και το mail μου στη διάθεση όλων. Τα έχει ο Κώστας.
Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ όλους.