Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ.



Γράφω στον απόηχο των ταραχών που ξέσπασαν χθες στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Τα είχα προβλέψει και τα είχα επισημάνει από καιρό στο άρθρο μου ΑΠ’ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Εδώ στο blog μου. Το πώς φθάσαμε εδώ μην ψάχνετε την αιτία μόνο στα «κακώς κείμενα» του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, και που αναμφισβήτητα είναι κι αυτά, μέσα στο επικρατών εδώ και χρόνια γενικό μπάχαλο.
Οι ταραξίες αυτοί του Ολυμπιακού σταδίου, αυτοί οι κουκουλοφόροι με τα καδρόνια στα χέρια, αυτοί οι νεαροί οι «επιλεγόμενοι αλήτες», Είναι οι σημερινοί νέοι που έχουν βιώσει μόνο τον ατομικισμό, και που βλέπουν παντού μόνο κλειστό ορίζοντα μπροστά τους, επαγγελματικά, κοινωνικά, παντού. Κι αυτό από μόνο του είναι αυτό που φέρνει τον τυφλό θυμό. «Το αυγό του φιδιού» που εκκόλαπταν για χρόνια, οι φτηνοί πολιτικάντηδες του τόπου με τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, κολοσσιαία διαφθορά, και γενική πολιτική παρακμή, έσκασε και τώρα δε μαζεύεται με τίποτα.
Και μη μου πεις ότι ο μέσος Έλληνας λίγο – πολύ είναι βολεμένος, γι’ αυτό και δύσκολο να επαναστατήσει. Είναι μεγάλη η κρίση και ξεβόλεψε πολλούς. Έτσι με πρόοδο γεωμετρική θ’ αυξάνονται παντού ο μηδενισμός και η βία. Οι ταπεινώσεις των εργαζομένων, η τερατώδη πίεση η οικονομική, και η βία της ανεργίας, έχουν μεταφερθεί πια μέσα στο κάθε σπίτι, και ένα είναι σίγουρο, πως μέρα με τη μέρα όλο και θα χειροτερεύει η κατάσταση.
Μπούτιβας Κώστας. (Καστρινός)

Δεν υπάρχουν σχόλια :