Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ’ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΕΟ ΠΟΥ’ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ.

Καστρινού άποψη.
Αυτό που μου βγήκε πριν λίγο βλέποντας την προ ημερησίας συζήτηση για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα στη βουλή ήταν το γραφικό εκείνο σύνθημα της εξέδρας των γηπέδων, και ανέκραξα: Που’ναι η μπάλα οέο που’ναι η μπάλα; Γιατί όντος «χάθηκε η μπάλα». Κανένας δεν λέει την αλήθεια, για το που πάει ετούτη η χώρα, και κανένας δεν ξέρει, αν τα όσα λένε τα πολιτικά στελέχη είναι αλήθεια ή αν είναι ψέματα.
Η πολιτική προπαγάνδα, η διαστρέβλωση την γεγονότων, η απόκρυψη της αλήθειας, τα συμφέρονται των διαπλεκομένων και τα απόκρυφα σχέδια τους, δεν σε αφήνουν να γνωρίζεις εάν είσαι ασφαλής ή εάν έχεις βρεθεί στα «σαγόνια του καρχαρία», χωρίς να το καταλάβεις. Θα ορθοποδήσει η χώρα; Θα κοπεί κι άλλο ο κατώτερος μισθός; θα αποδώσουν οι θυσίες του λαού ή θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα βρεθούμε αντιμέτωποι μ’ εκείνο το «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη;
Αντί να λύσουν τις απορίες του λαού και αντί να τον ησυχάσουν, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, όσοι είναι φυσικά υπεύθυνοι και όσοι μας κυβερνούν, αυτοί ασχολούνται με εσωκομματικές ίντριγκες, δρομολογούν Συνέδρια και καυχώνται για μεγάλη συμμετοχή των στελεχών όπως έκαναν εδώ και σαράντα χρόνια. Πετάνε δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα, εφαρμόζοντας το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Έτσι οι πολίτες, γυρίζουν την πλάτη σε παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες πολιτικές και το μόνο που σκέφτονται πια είναι πως θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, αφού η φτώχεια, η ανεργία και οι αυτοκτονίες δεν έχουν τελειωμό. Και δεν διδάσκονται τίποτε τα λαμόγια της πολιτικής, από τις εκλογές των Ιταλών γειτόνων, που έδειξαν καθαρά την αποστροφή τους στο πολιτικό κατεστημένο ψηφίζοντας ακόμα και «γελωτοποιούς. Γι’ αυτό και το τίμημα θα ναι πολύ χειρότερο εδώ αν έστω και την τελευταία στιγμή, δεν πουν στον λαό ποιος τον κατέστρεψε, ποιοι έφαγαν τα λεφτά του κράτους και γιατί δεν τιμωρήθηκαν.
Με την μπάλα στην εξέδρα, όχι μόνο αγώνας δεν γίνεται, αλλά μπαίνει στο τέλος μέσα η «κερκίδα» και τα κάνει όλα «γης Μαδιάμ».
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :