Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.

Για να μην γίνει ο ΑΧΕΛΩΟΣ κορνίζα άλλων εποχών.
Φτώχεια καταραμένη. Και δεν μιλάμε ούτε για την ανεργία, ούτε για τον βασικό μισθό των πεντακοσίων τόσων ευρώ, ούτε για τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων. Φτώχεια καταραμένη λέμε για το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Από κάθε άποψη. Κι εδώ μοιραίως είναι που έρχεται και εφαρμόζεται κατά γράμμα το δίκαιο της θάλασσας: το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό. Όπως στη θάλασσα, λοιπόν, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό έτσι και στον Αθλητισμό. Η αλλαγή οικονομικών δεδομένων μίας κατηγορίας σωματείων, που ανέκαθεν αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του πρωταθλήματος του νομού μας, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Και δεν θέλει τώρα πολύ μυαλό, να καταλάβεις ότι όποιος έχει «πέντε δεκάρες» είναι αυτός που θα επιβιώσει πια.
Κι ερχόμαστε στο ρεζουμέ. Ο Πάνος ο Κουτούμπας που πέρσι έβαλε στην ομάδα του ΑΧΕΛΩΟΥ τα πολλά λεφτά- κάπου 30 χιλιάρικα ευρώ σιμά – κοντά εν μέσω κρίσεως,- δεν ήταν κανένας άσχετος με το ποδόσφαιρο που πιάστηκε κορόιδο. Από πιτσιρίκι τον ξέρω πάντα κοντά στον Αχελώο. Γάτος με πέταλα είναι. Με μια ομάδα νεόφερτη στη πρώτη κατηγορία, κατάφερε σχεδόν να διεκδικήσει και πρωτάθλημα, έχοντας πάντα και το «γνώθι σ’ αυτόν» μέχρι που είναι οι δυνατότητες του Αγγελοκάστρου. Έτσι σε μικρό διάστημα έφερε τ’ όνομά του να φιγουράρει στους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας, και τον Αχελώο να εμπνέει σεβασμό στα ποδοσφαιρικά στέκια του νομού. Πέτυχε το σκοπό του και τους στόχους που είχε βάλει και καλά έκανε. Όμως όπως κατ’ ίδιαν μου εξομολογήθηκε, το τίμημα ήταν βαρύ. «Δεν βρήκα μου είπε και την συμπαράσταση και βοήθεια που περίμενα, και είχα υπολογίσει, ανέβασα πολύ το παραδέχομαι το «μπάτζετ» της ομάδας, και τώρα δεν έχω δυνατότητες άλλο πια να προχωρήσω».
Επειδή όμως ο Πάνος πάνω απ΄όλα είναι σοβαρός και τίμιος, ιδού η σοβαρότητά του. Δεν πρόκειται να αποφασίσει μόνος του. Όπως αναφέρει στην δήλωση του,- σε πληθυντικό που εκπέμπει μεγαλείο - «επιφυλασσόμαστε να συγκαλέσουμε τη γενική συνέλευση του συλλόγου, και να συζητήσουμε ακόμα το ενδεχόμενο απόσυρσης της ομάδας από τις διοργανώσεις. Έχουμε όλοι ρόλο σε αυτή την προσπάθεια που λέγεται ΑΧΕΛΩΟΣ. Ο φίλαθλος του χωριού πρέπει να παίξει ρόλο και να μην απουσιάζει από τις εξελίξεις, αυτοί που μπορούν και "μιλάνε" ακόμα με την ψυχή τους για τον Αχελώο, ο καθένας μας, ο γείτονας ο φίλος».
Μερικοί κάτω στο χωριό ισχυρίζονται πως είναι αργά πια, κι ότι ο Κουτούμπας έχει πάρει από καιρού απόφαση ν’ αποχωρήσει. Ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Εγώ όμως δεν προείδα κάτι τέτοιο. Πρέπει να κάτσει να δώσει και τη τελευταία μάχη για να μην χαρίσει με ευκολία αυτά που με τόση προσπάθεια οικοδόμησε. Ας κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια. Υπάρχει, ακόμα, χρόνος για να μη γίνει ο ΑΧΕΛΩΟΣ πάλι έρμαιο στα χέρια κάποιου λαμόγιου...
Μπούτιβας Κώστας. Καστρινός.

13 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa eisai polu astios 3O XILIARIKA leei an den kserete min grafe re ousttttttt

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφεις όνομα ρε μουνόσκυλο.

Ανώνυμος είπε...

Πως τα καταφέρνεις και κατασκευάζεις αγίους ρε Καστρινέ. Ούτε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία να ήσουνα.

Καστρινός είπε...

Όχι ρε μάγκα δεν κατάλαβες καλά. Εγώ τους διαόλους διώχνω. Εξορκιστής έχω γίνει τώρα στα γεράματα. Και θα του μπάσω το διάολο μέσα του όποιος ξαναβρίσει χυδαία εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΛΑΚΗ Ο ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΩΤΟ.ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΙΣΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Η ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΩΘΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ.

Καστρινός είπε...

Να μια σωστή και έντιμη Αγγελοκαστρίτικη φωνή και άποψη. Απ’ το στόμα σου και στου Θεού τα’ αυτί αδερφέ. Τιποτ’ άλλο.

Ανώνυμος είπε...

den itan mono o kotoympas kostaki.itan o alekos o xaloylas o svin o nidas o stathis o mpoyzas o dimos o mpetsikas o gatsoylas o navarxos kai posoi akoma poy tsontaran fetos.grapse kai gia aftoys tipota.

Καστρινός είπε...

Είναι γνωστά αυτά ρε παιδιά, τα ξέρει ο κόσμος, εξάλλου έγραψα ο Κουτούμπας έβαλε τα πολλά. Αυτό τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

κοψε κατι ρε κωστα μας επνιξε το λιβανι

Ανώνυμος είπε...

kirie kwsta eipame oxi kai 30 xiliades!!!!!!!!!ta parales !!!!!!30 xiliades se 2h3 xronia nai alla 30 se mia xronia me tipota!!!!!!!!

Καστρινός είπε...

Ρε λεβέντες εκεί είναι το θέμα αν ήτανε 30 η 15 τα χιλιάρικα που έβαλε ο Κουτούμπας, η τι θα γίνει από δω και πέρα με τον ΑΧΕΛΩΟ. Επιλογή του ήτανε και τα ’βαλε όσα κι αν έβαλε, όπως κι επιλογή θα είναι αν θα παραμείνει. Λύση υπάρχει στον ορίζοντα όταν θα πει τα παρατάω; Αυτό θέλω να βάλουμε κάτω και να συζητήσουμε, και είμαι όλος αυτιά.

Ανώνυμος είπε...

κάνα φράγκο θα βάλεις εσύ κωστάκη ή θα τα κρατήσεις για να πάρεις μέλανι και να γράψεις κανα ποίημα.