Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Για το νέο σήριαλ made in Χρυσή Αυγή θα αποφύγω να πω οτιδήποτε. Δεν μπαίνω σε τέτοια παιχνίδια, ούτε και θέλω να παίξω το παιχνίδι κανενός.
Αυτά είναι πράγματα άθλια. Σκοτώσανε άνανδρα ένα παλληκάρι και ορμήσανε όλοι σαν τα κοράκια. Στήσανε αρένα να παίξουν όλοι μετά Ταυρομαχία. Αυτό πάντα κάνουν σε κάθε φρέσκο άδικο αίμα. Αυτά λέω κι όχι παραπέρα, την κόβω την κουβέντα εδώ.
Η βία κάνει θραύση γύρω μας. Κι όσο η κρίση βαθαίνει θα γεννηθούν «σημεία και τέρατα» και τάσεις μίσους και αλληλοσπαραγμού. Η πείνα και η βία πάντα αλληλοτροφοδοτούνται. Σε τείχη που υψώθηκαν στα χρόνια της πλασματικής ευδαιμονίας τότε που η κοινωνία μας παραδόθηκε στο κράτος κόμμα, το συμφέρον και το χρήμα, θα στήσουν μπαϊράκια το παράλογο και η τρέλα. Γιατί μέσω οικονομικής κρίσης, τροφοδοτείται η βαρβαρότητα. Η ανεργία και ο εξαναγκασμός σε ανέχεια - δηλαδή η φτωχοποίηση του λαού - είναι από τις χειρότερες μορφές βίας, και άρα το αντίθετο κάθε πολιτισμού. Όσο για τη δημοκρατία, πάει αυτή. Λόγω της κρίσης έχει ανασταλεί.
Μακάρι να ήμουν ο μόνος που φοβάται έναν νέο εμφύλιο. Από τη μία η φτωχοποίηση του κόσμου, και από την άλλη η ατιμωρησία των υπεύθυνων «πολιτικάντηδων» κλεφτών κι αρπακτικών, ήρθαν ξανά οι ταξικές διαχωριστικές γραμμές στην επιφάνεια. Οι Από Πάνω που δεν βλέπουνε και δεν αισθάνονται τους Από Κάτω, και το αντίθετο. Τι το πιο φυσικό να απειλείται η ειρηνική συνύπαρξή.
Έχουμε μπει για τα καλά στον αστερισμό της βίας. Ζούμε την παντοκρατορία του ισχυρού. Η λογική σ’ αυτή τη χώρα βρίσκεται πια υπό διωγμό, για να μην πω υπό εξαφάνιση. Αποξενωμένος και απογυμνωμένος από κάθε λογική πια ο Έλληνας κάνει σχεδόν σε όλα το αντίθετο απ’ ό,τι πρέπει. Εύχομαι να πλησιάσαμε πια στο σημείο 0, όπου θα αρχίσει αναίμακτα επιτέλους η αντίστροφη πορεία. Γιατί αλλιώς για άλλη μια φορά οι επερχόμενες γενιές, θα έχουν να μαζέψουνε θρύψαλα και συντρίμμια.
Μπούτιβας Κώστας.-Καστρινος.

3 σχόλια :

Αγιώτης είπε...

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται... Είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθούμε να τιμωρήσουμε το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα με ψήφους στη χρυσή αυγή...Αν δε κάνω λάθος στο χωριό μας πήρε κάποιο σεβαστό ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές... Αν αυτοί οι ψήφοι είναι απο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους τότε δυστυχώς οι δοσίλογοι και τα ναζιστικά καθίκια δεν έχουν πεθάνει ακόμα όλα...Αν είναι απο νέους ανθρώπους τότε καλό θα ήταν να ξεστραβωθούν και να μάθουν ιστορία και να μην είναι τσάμπα μάγκες... Δεν τιμωρείς κάποιον με το να γίνεις χειρότερος του...

Καστρινός είπε...

Δε θα ξεχάσω ποτέ συγχωριανέ, το έχω αγκάθι μέσα μου που μου τρυπάει τη καρδιά, πέρσι το βράδυ του πανηγυριού, όταν μια ομάδα από δαύτους πέρασαν με ναζιστικό βήμα κάτω απ’ το μπαλκόνι μου στον κεντρικό δρόμο του χωριού,- ποιού του Αγγελοκάστρου- έχοντας μπροστάρη εν ήδη περιφερόμενης μαϊμούς στα πανηγύρια τον βουλευτή του νομού μας, σταματώντας και χαιρετώντας ναζιστικά στην καφετέρια απέναντι, κατ’ εντολή συγχωριανού μας απ’ την ομάδα, πρώην αφισοκολλητή σοσιαλισταρά. Και το χειρότερο, όταν αυτή η διμοιρία γιατί περί διμοιρίας μιλάμε, αργότερα χόρευε στο πανηγύρι, και κοτσαπίδαγε η περιφερόμενη μαϊμού, όλα τα «τσουλάκια» και η πιτσιρικαρία, σπρώχνονταν πιο θα πρωτοφωτογραφίσει αυτούς τους μαυροφορεμένους γραφικούς νεοταξίτες. Δεν άντεξα έφυγα απ’ το χοροστάσι και κατ’ ευθεία την άλλη μέρα και από το χωριό. Τι αισιοδοξία να έχεις πια γι’ αυτόν τον τόπο. Ξέρεις πόσα αυγόφιδα του φασισμού εκκολάπτονται δίπλα εκεί στο σκεπασμένο ρέμα, που τα συντηρούν και τα’ αγκαλιάζουνε πρώην πολιτικάντηδες, παράσιτα του τόπου, και που άρχισαν πια να μου κάνουν και προσωπικές επιθέσεις για τα γραφτά μου. Ας έρθουν όμως να μου κλάσουνε τον πέρδικο, που λένε και στο χωριό μας.

Αγιώτης είπε...

Ο κόσμος δεν θα γυρίσει ξανά στο φασισμό...Όσο γρήγορα ανέβηκαν αυτά τα φασιστόμουτρα άλλο τόσο γρήγορα θα πέσουν... Η Πολιτεία βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Όσο πιο γρήγορα δώσει όραμα και ελπίδα στον κόσμο τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει αυτό το παραμύθι της χ.α. Αλήθεια τι άθλια ζώα είναι οι άνθρωποι? τι ελεεινή κρίση έχουν? γίνονται μαριονέτες στα χέρια κάποιον ναζιστών που τους καθοδηγούν και τους κατευθύνουν . Μα, ποιό λογικό μυαλό δίνει φωνή και δύναμη σε αυτά τα αποβράσματα? Τί περιμένει ο κόσμος απο αυτούς? Προφανώς οι περισσότεροι υποστηρικτές τους δεν ξεχωρίζουν για το εκπαιδευτικό τους επίπεδο..Μόνο ανίδεα , αγράμματα και ανιστόρητα άτομα περιθωριοποιημένα και αποτυχημένα απο την κοινωνία θεωρούν οτι θα ξαναβρούν το αίσθημα ότι ανήκουν κάπου σε τέτοιες οργανώσεις...Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μπούν ακόμα περισσότερο στο περιθώριο..Τα σκυλάκια και τα ρομποτάκια κάνουν ότι τους λέει το αφεντικό τους..όχι νοήμονες άνθρωποι..