Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ Σ’ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ

Ο συγχωριανός μας, ένας έντιμος Αγγελοκαστρίτης ο Τάκος ο Παρράς έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι που δεν έχει γυρισμό σε καλή ηλικία άνω των 80 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε λύπη στο χωριό, και σ’ όλους όσους τον γνώριζαν.
Εμπνευστής και Ιδρυτής του Συλλόγου απανταχού Αγγελοκαστριτών υπήρξε ο πρώτος του Πρόεδρος.
Αν οι ψυχές παραμένουν και τριγυρνούν κατά όπως λένε σε τούτον το δικό μας πρόστυχο κόσμο, είναι σίγουρο ότι ο μπαρμπα Τάκος θα μας παρατηρεί, θα στοχάζεται τις αναποδιές μας και δεν θα σταματά να λογαριάζει, μήπως και μπορέσει να διορθώσει κάτι στραβό.
Το όνομά του ήταν Κώστας, όμως η ξεκάθαρη η ντόμπρα στάση του στις ανθρώπινες σχέσεις, του έδωσαν ένα άλλο όνομα, ένα οικείο χαϊδευτικό, για όλους ήταν ο Τάκος. Και ήταν τόσο καθοριστικό, που με αυτό μεγάλωσε και πορεύτηκε όλα τα χρόνια του.
Κι ο λόγος του ήταν πάντα βαρύ συμβόλαιο. Δεν είχε ανάγκη από σφραγίδες, χαρτιά και υπογραφές, φτάνει να σου ’δινε το χέρι, δεν υπήρχε κάτι στον κόσμο που μπορούσε να αλλάξει τον λόγο του.
Έτσι θα θυμάμαι τον Τάκο που είχα την ευτυχία να συνεργαστώ μαζί του στην ίδρυση και καθιέρωση του συλλόγου Αγγελοκαστριτών.
Κι ας ήμασταν διαφορετικές γενιές – είχε την ίδια ηλικία με το μακαρίτη τον πατέρα μου – ήταν σωσίβιο πάντα για μας, που πνιγόμασταν με το πραμικρό σε μια κουταλιά νερό.
Καλό ταξίδι μπάρμπα Τάκο…μας δίδαξες το τρόπο να ανοίγουμε δρόμους στα κατσάβραχα και αυτό δεν γίνεται, και δεν μπορεί να ξεχαστεί. Καλό Παράδεισο να έχεις.
Κώστας Μπούτιβας.
Η κηδεία του σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, στην εκκλησία του Χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :