Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ.

El rugido de un rayo, λένε οι Βραζιλιάνοι για τους επιθετικούς της ομάδας τους, που σημάνει « ο βρυχηθμός των κεραυνών.» Είναι όμως έτσι; η παραμύθα και «μαπα το καρπούζι» λέει ο Καστρινός.
Όπως όμως και να’χει το Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία ξεκίνησε πρίν μερικές ώρες και αποτελεί ότι καλύτερο για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους σε ένα ακόμα καλοκαίρι οικονομικής ανομβρίας. Θα παρακολουθήσουμε διεξοδικά (έχοντας την βοήθεια των απαραίτητων καφέδων και ποτών) τα παιχνίδια της διοργάνωσης έχοντας ως στόχο την παρακολούθηση και ανάλυση των τελευταίων τακτικών εξελίξεων, σε μία περιοχή του πλανήτη που το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθλημα - είναι στάση ζωής. Οι ειδικοί λένε ότι σ’ αυτό το Μουντιάλ το επιθετικό ποδόσφαιρο θα λάμψει, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα ρίχνοντας μία καλύτερη ματιά στα ρόστερ των ομάδων. Οι λατινοαμερικάνικοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατάξουν γκολ και θέαμα απέναντι στο αμυντικογενές ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και εμείς «οι εραστές της μπάλας» ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα τα δούμε στη πράξη.
Για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ τώρα όλοι φαίνονται αποφασισμένοι να το… παλέψουν. Έτσι κι αλλιώς ο Ρεχάγκελ άφησε ως κληρονομιά, ίσως, το πιο βασικό συστατικό για την επιτυχία αυτής της ομάδας: την παντελή απουσία άγχους για το αποτέλεσμα. Μετά το άθλο του 2004 και τη σχετικά αξιοπρεπή παρουσία στο περασμένο Μουντιάλ, σίγουρα, μια καλή πορεία και η πρόκριση στους 16 είναι πλέον το κυρίαρχο ζητούμενο.
Όπως και να το κάνουμε η διοργάνωση που ξεκίνησε πρίν λίγες ώρες αποτελεί ότι καλύτερο στο φετινό μας καλοκαίρι και αδιαμφισβήτητα έχει να προσφέρει αρκετές συγκινήσεις αλλά και να τροφοδοτήσει νέες ποδοσφαιρικές συζητήσεις και αναζητήσεις. Το αν θα αξίζουν - και τα ξενύχτια - σ’ ένα μήνα θα το ξέρουμε. Καλούς ποδοσφαιροκαυγάδες.
Καστρινός.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Και τι μας νοιάζει εμάς το μουντιάλ ρε Καστρινέ, εμείς ο θρύλος θέλουμε να κερδίζει και οι άλλοι να πάνε να γ….