Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Ιούλιος 2010. Τα πράγματα στον ποδόσφαιρο είναι απλά: Ο Ρόμπεν το έχασε, ο Ινιέστα το έβαλλε. Σίγουρα για τον Άριεν Ρόμπεν, η ανάμνηση αυτού του ματς στο “Σόκερ Σίτι” του Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε ένας εφιάλτης. Δύο φορές έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Ειδικά η πρώτη στο 63’ είναι η φάση της καριέρας του. Φάση Άριεν Ρόμπεν: Κάθετη πάσα, φεύγει στο κενό χώρο, βρίσκει τη μπάλα μπροστά, τετ α τετ με τον γκολκήπερ. Πολλά τέτοια γκολ έχει βάλει στην καριέρα του. Έχασε όμως το πιο σημαντικό. Δεν πλάσαρε λάθος ο Ρόμπεν. Θα μπορούσε βέβαια, να σηκώσει τη μπάλα και να τη περάσει πάνω από τον Κασίγιας. Δεν θέλησε να ρισκάρει και να το κάνει δύσκολο. Πλάσαρε σωστά πλάγια. Οι τερματοφύλακες όμως λένε ότι το τετ α τετ είναι θέμα τύχης: “Μη παραμυθιάζεσαι ότι είναι μαγκιά του γκολκήπερ. Βγαίνεις, τεντώνεις το κορμί σου, απλώνεις χέρια, πόδια και κάνεις από μέσα το σταυρό σου. Αν είσαι τυχερός, βρίσκει κάπου πάνω σου η μπάλα και τη σκαπουλάρεις“.
Αν είχε σκοράρει στη φάση του 63’ ίσως η ιστορία του τελικού τότε να είχε γραφτεί διαφορετικά. Ο θεός του ποδοσφαίρου όμως είχε αντίθετη γνώμη. Η μπάλα δεν έχει δώσει Παγκόσμιο Κύπελλο σε άλλους Ολλανδούς με πολύ μεγαλύτερο ταλέντο από τον Άριεν Ρόμπεν. Και ήρθε αυτός ο παιχταράς σήμερα τέσσερα χρόνια αργότερα για να επιβεβαιώσει αυτό που λέγεται : ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» και «ποτέ μη λές ποτέ. Υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία».
Αυτή είναι κύριοι της μπάλας η μαγεία, και ευτυχείς αυτοί που ξέρουνε έτσι απλά χωρίς φανατισμούς, οπαδισμούς και άλλα «καραγκιοζιλίκια» ν’ απολαμβάνουν τα παιχνίδια της.
Καστρινός.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Καστρινέ μάθαμε και ποδόσφαιρο τώρα ή μήπως τα γράφει ο γιος σου και τα παρουσιάζεις για δικά σου;