Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.

Κι εκεί που έχεις αφήσει τη ξαπλώστρα, κι έχει ξελαμπικάρει λίγο το μυαλό, και πας στον υπολογιστή να δεις τι παίζει, έτσι να μη ξεκόψεις τελείως με τα ενδιαφέροντα, στη πέφτει με μήνυμα ο αιώνιος αδιόρθωτος.
Ανώνυμος: kosta gia axeloo tipota. Kamia metagrafi;
Κι επειδή σίγουρα είναι τακτικός αναγνώστης και διψάει για να μάθει, είσαι υποχρεωμένος να του απαντήσεις, και αυτό κάνω:
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τη κρίση έχει γυρίσει στον Μεσαίωνα. Στο απόλυτο σκοτάδι. Τι να τις κάνεις τις μεταγραφές ανώνυμε; Έλυσες όλα τ’ αλλά τα προβλήματα και θα σε σώσουν οι μεταγραφές. Για μεταγραφές ψάχνει εκείνος που γνωρίζει να προβληματίζεται, να κρίνει, να εκτιμά και κυρίως να ιεραρχεί τις προτεραιότητες της ομάδας του.
Ξέρω τι σκέπτεσαι τώρα…. Τι είναι αυτά, ρε; Εμείς θέλουμε μεταγραφές. Και δεν μας ενδιαφέρει αν σουλουπωθεί η ομάδα. Αν παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Μεταγραφές. Αυτή είναι η πρέζα μας.
Επειδή ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται, παρ' ότι το έχει φάει στη μάπα το έργο αμέτρητες φορές, ότι ένας, δύο και τρεις παικταράδες δεν κάνουν ομάδα ένα μπάχαλο, άμα είναι σκέτο καφενείο, συνεχίζω. Πες ότι παίρνει 6 - 7 παίκτες ο ΑΧΕΛΩΟΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξει και ομάδα. Έχει ενισχυθεί η ομάδα με ποδοσφαιριστές πράγματι καλύτερους απ' αυτούς που έχει; Και λοιπόν; Και θα σου πω και κάτι άλλο. Έστω ότι αυτοί είναι οι 6-7 καλύτεροι παίχτες της κατηγορίας. Αν τους αποκτήσει Ο ΑΧΕΛΩΟΣ, η όποια άλλη ομάδα, θα καταστεί και η καλύτερη στο πρωτάθλημα; Σεμιναριακά σου μιλάει ο Καστρινός. Οι μεγάλες μεταγραφές και μόνο δεν ανεβάζουν αγωνιστικά μια ομάδα.
Οι άνθρωποι του ΑΧΕΛΩΟΥ, θα κριθούν από τις επιλογές τους στους συγκεκριμένους εκείνους ποδοσφαιριστές που έχει ανάγκη ο σχεδιασμός για τη σίγουρη παραμονή της ομάδας στη κατηγορία. Το να πάρεις παίκτες, φιρμάτους κι ονόματα, δεν λέει τίποτα. Μετράει ποιους παίκτες χρειάζεσαι και ψωνίζεις, και ποιος μηχανισμός στην ομάδα υπάρχει, που θα τους διαχειριστεί κατάλληλα αγωνιστικά.
Και μια σοφή κουβέντα ακόμα. Ο ΑΧΕΛΩΟΣ δεν έχει ανάγκη από μεταγραφές. Τι έχει ανάγκη; Χρήσιμες μεταγραφές; Κι αυτό υπό συζήτηση! Τι να τις κάνει τις χρήσιμες μεταγραφές η ομάδα όταν δεν είναι σε θέση να τις αξιοποιήσει; Κι αυτό είναι πια θέμα εμπειρίας προπονητή. Γι’ αυτό πήρες «βαρβάτο» προπονητή, να στηριχτείς στις άξιες επιλογές του. Άντε γειά.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :