Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
λο και περισσότερο αηδιάζω τώρα τελευταία με τις φάτσες όλων αυτών των «νεοπροοδευτικών» πολιτικών στη τηλεόραση. Αρχίζω να τις φτύνω αλλά τελειωμό δεν έχουν, ενώ και το σάλιο κάποτε τελειώνει. Οπότε εκεί μου μπαίνει μια αλλοπρόσαλλη ιδέα, ν’ αρχίσω να κατουράω αυτές τις φάτσες στη τηλεόραση.
Σε σοκάρω πατριώτη;  Δε σε σοκάρουν άλλα κι άλλα που βλέπεις και ακούς καθημερινά; Σίγουρα θα έκλεινες με αποτροπιασμό τα μάτια, στην εικόνα κάποιου που κατουράει πάνω στην τηλεόραση.
Σκέψου λοιπόν τι σίχαμα μου φέρνουνε για να μου μπαίνουν τέτοιες τρελές ιδέες στο μυαλό μου, γι’ αυτούς που προσπαθούν να εξηγήσουν τ’ ανεξήγητα, μ’ εκείνο το ηλίθιο χαμόγελο στο γυαλί, στο τέλειωμα της κάθε πρότασής τους.
Με χαλάει πατριώτη απίστευτα πως κάποιοι γίνονται μάγκες, χάρη στη ρουτίνα μας, στη μιζέρια μας, στην απελπισία μας. Η παρακμή μας, είναι το κέρδος τους και το ότι είμαστε θιασώτες της Ανυπαρξίας και της Παρωδίας. Οι βιομηχανίες αυτές που λέγονται «Πολιτικοί» δουλεύουν διπλοβάρδιες για να εκμεταλλευτούν τις παλιές κακές συνήθειές μας. Το ότι συνηθίσαμε μια ζωή να είμαστε κορόιδα, τους κάνει ζάπλουτους, βαθύπλουτους, ανεύθυνους και αθώους.
Και ξέρεις τι άλλο με τρελαίνει μ’ αυτούς Πατριώτη. Πως όλοι λυπούνται μ’ αυτά που τραβάει ο λαός και με επίκληση αυτό το συναίσθημα και τον ψευτοπροοδεύτισμό τους πιστεύουν πως μπορούν να με κάνουν να τους πιστεύω ακόμα.
Όχι ρε, καθόλου δεν λυπάστε και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου ο πόνος και η ανέχεια του λαού. Γιατί για να σ’ ενδιαφέρει ένας άνθρωπος που υποφέρει, πρέπει να είσαι Άνθρωπος. Κι εσείς δεν είστε άνθρωποι. Μαύρα σκυλιά της εξουσίας είστε κι εσείς.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :