Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου: ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.

Επειδή κάτι ξέρουμε στον ΑΧΕΛΩΟ από «χαστούκια»…Η σημερινή νίκη απέναντι στο Καινούργιο μοιάζει με φιλί της ζωής σε πνιγμένο. Μοιραία, λοιπόν, προκαλεί συναίσθημα ανακούφισης και δίνει δικαίωμα στην ελπίδα. Θα τολμούσα να πω ότι η σημερινή εικόνα δημιουργεί μία επιπρόσθετη αισιοδοξία για τη προσεχή πορεία προς τη σωτηρία. Μέχρι εκεί όμως… Η παραμικρή προσπάθεια μεγαλοποίησης του όποιου θετικού αποτελέσματος απειλεί με εκτροχιασμό την ομάδα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, ο ΑΧΕΛΩΟΣ θ’ αυτοκτονούσε με μια ήτα σήμερα.
Κι έπρεπε να φτάσει ο ΑΧΕΛΩΟΣ στο «αμήν», για να ξυπνήσει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών. Έπρεπε να νιώσουν στο πετσί τους τον τρόμο της πτώσης, για να "καθαρίσουν" ένα κομβικό παιχνίδι… Τέλος πάντων έστω και την ύστατη στιγμή, φάνηκε ότι αντιλήφθηκαν το βάρος της ιστορίας του συλλόγου.
Απομένει να αποδείξουν πως η σημερινή νίκη δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για μελλοντικά τρίποντα που θα "σώσουν την παρτίδα".
Κι επειδή "όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι" δεν υπάρχει περιθώριο για χαμόγελα. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε "χαμηλά το κεφάλι". Η χρονιά θα σωθεί μόνο αν οι ποδοσφαιριστές θυμούνται τα "χαστούκια". Διαφορετικά, θα χυθεί η καρδάρα με το γάλα που σήμερα κατάφεραν ν’ αρμέξουν.
Καστρινός.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ’ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE OLATAGOAL.GR.
Σε ένα παιχνίδι που το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες ήταν η νίκη ο Αχελώος Αγγελοκάστρου επιβλήθηκε της Δόξας Καινουρίου με 1 - 0. Το παιχνίδι που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας έγινε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαιτίας του δυνατού αέρα και της έντονης κατά διαστήματα βροχόπτωσης. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι μπήκε στο 70΄ με αυτογκόλ του Μπριάνη στην προσπάθεια να απομακρύνει μετά από σέντρα του Στάθη Ζαλοκώστα. 
Έτσι ο Αχελώος έχει πλέον 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια με το Γιώργο Ζήκο στον πάγκο και έφτασε τους 16 ισοβαθμώντας στη 12η θέση με τον Αλικυρναϊκό που έχει αγώνα λιγότερο, ενώ η Δόξα έμεινε στους 9.
Η πρώτη φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι έγινε στο 8΄ με το Λευτέρη Καλοκαίρη να "τσιμπάει" από τον Κόκκαλη αλλά από πλάγια γύρισε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Δόξας. Τρία λεπτά αργότερα ο Στάθης Ζαλοκώστας έκανε τη σέντρα και ο Λευτέρης Καλοκαίρης πιεζόμενος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στη συνέχεια η δυνατή βροχή και ο ισχυρός άνεμος δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και οι δύο φάσεις που έγιναν μέχρι το ημίχρονο ήταν από στημένες φάσεις. Στο 30΄ το φάουλ του Αλεξάκη έφυγε άουτ και στο 41΄ ο Παπαθανάσης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπούτιβας έδιωξε και ο Μπριάνης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και οι φάσεις μπροστά στις εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 67΄ ο Στάθης Ζαλοκώστας έκανε προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπριάνης στην προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1 - 0. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια είχαν βασικό μέλημα να κρατήσουν το γκολ και το κατάφεραν με τη Δόξα να απειλεί στο 88΄ με το σουτ του Μήτσου να φεύγει ελάχιστα άουτ.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Γιώργος Ζήκος): Μπούτιβας Μ., Σαγάνας, Μπαμπάτσικος, Ρουσογιάννης, Καλοκαίρης Ν., Μπούτιβας Α. (87΄ Ρόμπολας), Βαγενάς, Ζαλοκώστας Λ. (90΄ Αϋφάντης), Αλεξάκης, Ζαλοκώστας Ε., Καλοκαίρης Ε. (93΄ Καραλής Σ.).
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ (Γιάννης Καραμπούλης): Κόκκαλης Χ., Αυγέρης, Μήτσος, Κωνσταντίνου, Μπριάνης (70΄ Κουτσολάμπρος), Ντίνος, Νικολογιάννης, Μπουρλιάσκος, Σοροβός, Παπαθανάσης, Καγιάντζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :