Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ.

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε. Η σημερινή κατανυκτική προσευχή του λαού. Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Όπου φτωχός και οι προσευχές του. Και μας λυπήθηκε ο Θεός! Από εδώ το πήγε από εκεί το πήγε, Να! Μια ωραία μέρα μες το καταχείμωνο. Να ανοίξει λίγο το μάτι μας. Να ασχοληθούμε λίγο και με τη πάρτη μας. Διότι έτσι ξεφεύγεις λίγο από διαφωνίες και τσακωμούς. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Λίγο το έχεις να ξεχάσεις την μαυρίλα που πλανάται πάνω από τα κουρασμένα μας κεφάλια; Απλώνεις τη ματιά σου, και χάνεται στην νηνεμία και την ηρεμία της γαλήνιας θάλασσας. Και τα ξεχνάς όλα.
Δεν πα να καίγεται το πελεκούδι. Ένα μικρό διάλλειμα μια μικρή ανάπαυλα, και Ξεχνάς και το πετρέλαιο που καις και ροκανίζει τα ευρουλάκια σου, και χάνεσαι σε άλλες καταστάσεις.
Εδώ, τώρα να απολαύσουμε την ωραία μέρα που μας προέκυψε διότι ποιος μπορεί να μας πει, πότε θα την ξαναδούμε πριν Ανοίξεως. Διότι ο επιρρεπής στις αναμπουμπούλες χειμωνιάτικος καιρός όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Τώρα είναι λέει το πανηγύρι, τώρα θα χορέψουμε. Και χορεύουμε όλοι μαζί. Χωρίς να γνωρίζουμε από πού να προφυλαχτούμε. Από τις κατραπακιές των Κυβερνόντων, ή από τη θεομηνία του καιρού; Κι αφού δεν υπάρχει ορατή πια άλλη λύση, πάμε και πάλι στου λαού τις προσευχές. Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσων ημάς. Αμήν.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :