Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση της διοίκησης του ΑΧΕΛΩΟΥ Αγγελοκάστρου ο Αντρέας ο Τσιλίκας, και η οποία έγινε δεκτή, εκδίδοντας μάλιστα ο Αχελώος και ανακοίνωση ευχαριστίας για την μέχρι τώρα συνεργασία με τον Αγγελοκαστρίτη προπονητή.
Πιστεύοντας πάντα ότι το στήσιμο μιας ομάδας δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, είμαι εκ πεποιθήσεως αντίθετος στις συνεχείς αλλαγές προπονητών. Ας δεχτώ, όμως, ότι η αλλαγή προπονητή ήταν αυτή τη στιγμή επιβεβλημένη. Το πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο, σύνθετο και έχει ρίζες στο ότι έπαψε πια απ’ την εποχή του Γιώργου Λούκα να υπάρχει ακαδημία και φυτώριο ποδοσφαιριστών στον ΑΧΕΛΩΟ.
 Ο Αντρέας ο Τσιλίκας σίγουρα φέρει βαρύτατη ευθύνη για την αδυναμία δημιουργίας ανταγωνιστικού συνόλου, χάνοντας μάλιστα βαθμούς από ομάδες που άλλες χρονιές είχε στο «τσεπάκι» ο ΑΧΕΛΩΟΣ. Ωστόσο όμως οι βαθμοί χάνονται από ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο από «κακό στήσιμο». Κανένας προπονητής δε μπορεί να κατηγορηθεί επειδή κάποιος παίκτης παραπατάει ή κάνει κακό κοντρόλ ή χάνει τις μονομαχίες και το σίγουρο γκόλ. Η ποιότητα, η ωριμότητα και η τύχη είναι αστάθμητοι παράγοντες που δε βελτιώνονται μέσα σε λίγους μήνες από κανένα προπονητή. Δε μεταφέρω τις ευθύνες στους παίκτες. Αντίθετα, πιστεύω ότι έχουν δυνατότητα να βελτιωθούν και να ελαχιστοποιήσουν τα προσωπικά λάθη. Και αναφορικά με το «καθαρά αγωνιστικό» πρόσωπο, υπάρχει συνευθύνη για την κατρακύλα. Είναι συνεπώς, άδικο να προσωποποιούμε την αποτυχία. Υποστηρίζω, απλώς, ότι η αποτυχία δεν έχει μόνο «ένα πατέρα». Είναι συλλογική υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπίζεται με ομαδικό πνεύμα.
Τώρα εδώ που φτάσαμε, οφείλουμε να αξιολογήσουμε ρεαλιστικά τα γεγονότα και να μην αφήσουμε το συναίσθημα να επηρεάσει συμπεριφορές. Ποτέ δε λαμβάνονται σωστές αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Αυτά προς το παρόν, και πάντα από δω θα ενημερώνεστε σωστά και υπεύθυνα.
Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :