Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Άπιστοι και κακοπροαίρετοι συμπατριώτες.
Οφείλουμε αμέσως να ομολογήσουμε ότι άδικα είχε κλονισθεί η πίστη μας στις ικανότητες του πρωθυπουργού μας, άδικα είχαμε πιστέψει ότι ήταν απομονωμένος απ’ την πραγματικότητα και ότι έκανε τη μεγαλύτερη «κολοτούμπα» στη πολιτική ιστορία αυτής της χώρας. Μετά όμως από τα τελευταία χθεσινά Ευρωτουρκικά γεγονότα, συντετριμμένοι και ταπεινωμένοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι πλανηθήκαμε πλάνη οικτρά.
Ο Αλέξιος ο χαρισματικός δεν είναι απλά ένας ηγέτης που θα σπάσει τα δεσμά μας, είναι ο ίδιος ο Μεσσίας περίπου! Τι κι αν είχαμε απογοητευτεί ότι δεν θα πάρουμε ποτέ τη μεγάλη δόση, και η περιπέτειά μας θα συνεχιστεί βαδίζοντας στη κόλαση της αφραγκίας. Ιδού με μία κίνηση του οι θεσμοί γίνανε «αρνάκι» και ως εκ θαύματος όλα τα φλέγοντα θέματα άρχισαν να τακτοποιούνται στο πίτς φυτίλι. Και μη μου πείτε τώρα ότι δεν αρκούν αυτά για να χαρακτηρίσουμε τον άξιον αυτόν ηγέτη Μέγα!
Ναι αμαρτωλή και άπιστη γενιά αρκούνε. Τι έχετε να πείτε τώρα όπου ο γίγαντας αυτός της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, με΄το μεγάλο επίτευγμά της «ήπιας προσαρμογής» θα φέρει ψωμάκι να φάει ο φτωχός λαός.
Το βουλώσατε έ! Ξέρω θα πουν μερικοί κυνικοί ότι από τότε που βγήκε στη σύνταξη ο Καστρινός πάει σαλτάρισε και βλέπει τους καρχαρίες σαν σαρδέλες, κι άλλοι αλητήριοι και ανυπόμονοι ότι θα πληρώνουμε για πενήντα χρόνια τα πειράματα του Αλέξη και δεν θα ξεχρεώνουμε ποτέ. Απαντάω στους αισχρούς αυτούς συκοφάντες ότι στο κάτω-κάτω τι είναι πενήντα χρόνια εμπρός στην αιωνιότητα. Κι άλλοι πιο αισχροί φτάνουν στο σημείο να πουν ότι θα μας πάρουν και τα σώβρακα για ένα κομμάτι ψωμί, και ότι τα μνημόνια ποτέ δεν θα τελειώσουν.
Ε! Αυτό πλέον παραπάει. Εγώ στηρίζω τον ηγέτη μας που κρατά στα στιβαρά αριστερά του χέρια το τιμόνι της πατρίδας και «ας πάει και το παλιάμπελο».
Το παραλήρημα αυτό προέκυψε σήμερα το πρωί γυρνώντας απ’ το περίπτερο, και βλέποντας το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τώρα τελευταία παθαίνω συνέχεια τέτοιες κρίσεις παραληρήματος, λέγοντας ασυναρτησίες η βρίζοντας ακατάπαυστα λες και μπαίνει ο διάολος μέσα μου βλέποντας τους διάφορους λογαριασμούς και τα χαράτσια που μας υποβάλουνε η αντικρίζοντας κυβερνητικούς παράγοντες στη τηλεόραση. Αλλά η γυναίκα μου έχει βρει γεννόσημο καλό φάρμακο. Μια με το τηγάνι στο κεφάλι, και έρχομαι στα συγκαλά μου. Ένα μικρό καρούμπαλο είναι οι παρενέργειες, αλλά με λίγα παγάκια μετά από λίγες ώρες φεύγει κι αυτό.
Κώστας Μπούτιβας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :