Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

 
Δικαίωση.
Όσο κι αν έψαξα, μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στην περίσταση. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο ΑΧΕΛΩΟΣ σώθηκε. Κατάφερε να ξεπεράσει αναίμακτα την παγίδα του ντέρμπι, αποδεικνύοντας πως διέθετε ψυχικά αποθέματα για να σώσει τη χρονιά. Η αγωνιστική μετάλλαξή του σ’ όλο σχεδόν το δεύτερο γύρω ήταν αυτό που εσωσε κι εφετος την παρτίδα. Έτσι η ομάδα κέρδισε το σεβασμό ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Αιτωλοακαρνανίας για το σθένος με το οποίο πολέμησε για να κρατηθεί εκεί που ανήκει. Στη πρώτη, τη μεγάλη κατηγορία του απέραντου νομού.
Ταυτόχρονα, η συγκινητική ηθική ενίσχυση του κόσμου τώρα τελευταία απέδειξε - δυστυχώς για ορισμένους - ότι η έννοια της ομάδας δεν είναι ταυτόσημη με την περιστασιακή οικονομική ευρωστία και την ισχυρή παρουσία στα «κέντρα των αποφάσεων». Είναι συνώνυμο της αξιοπρεπούς ιστορίας, της πίστης και της μαζικής στήριξης. Αυτό που χρόνια φώναζα και θα φωνάζω. «Ένα χωριό, μια ομάδα».
Σήμερα,
όταν οι πανηγυρισμοί ξεκίναγαν μέσα στο Μεσολόγγι κι ο ένας χτύπαγε την πλάτη του άλλου, Αγγελοκαστρίτικα, αδερφικά, οι ψυχές τους ήξεραν πως έκαναν το σωστό. Έσωσαν την ομάδα, την ιδέα, την καθημερινότητά τους. Κι έμοιαζε σαν ψέματα. Όπως ψέματα έμοιαζαν όλα, εκεί κοντά στις γιορτές περί σωτηρίας. Το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε όλους συγκινημένους. Πήραν το δρόμο του γυρισμού, και πέρασαν με ψηλά το κεφάλι την λιμνοθάλασσα. Κι όταν το πούλμαν της ομάδας περνούσε κορναρίζοντας το δρόμο του χωριού ακολουθούσε τους «μάγκες» σήμερα του ΑΧΕΛΩΟΥ, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους τους Αγγελοκαστρίτες.
Επίλογος:
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Κανένας, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάει τα λάθη που μας ανάγκασαν να βολοδέρνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή στα μπαράζ, Κάποιοι….βιάστηκαν να ρίξουν τον ΑΧΕΛΩΟ. Με αυτούς, όμως, θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή. Σήμερα είναι μέρα ψυχικής γαλήνης που απολαμβάνουμε χάρη «στον Αποστόλη, το Στάθη, το Βασίλη, το Κώστα, τον Μιχάλη,» τον «κάθε ποδοσφαιριστή» που έβαλε μπροστά τη ψυχή του για το καλό της ομάδας. Φιλαράκο, χάρη σ΄ αυτούς μπορείς και τραγουδάς ακόμα: «Και τώρα μπορείτε να πα να γα…..».
Καστρινός (πανευτυχής)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΑΠΟ ΤΟ AITOSPORTS.GR.
Μεγάλη νίκη με 3-1 για τον Αχελώο Αγγελοκάστρου στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου,στο τελευταίο απο τα τρία παιχνίδια των μπαράζ παραμονής.Μια νίκη που του εξασφάλισε πανηγυρικά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία,σε αντίθεση με τον Αλικυρναϊκό που θα αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία την επόμενη χρονιά.
Νευρικό και χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες το παιχνίδι, με του φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 7΄ με ψηλοκρεμαστό πλάσε του Καλοκαίρη 0-1. Οι γηπεδούχοι θα ισορροπήσουν το παιχνίδι και θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το παιχνίδια στο 33΄όταν σουτ του Γαβρίνα θα σταματήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μπούτιβα. Για να ερθει εκ νου στο 45΄ο Καλοκαίρης με νέο ψηλοκρεμαστό πλάσε να κάνει το 0-2.
Το δεύτερο ημίχρονο θα είναι μονόλογος για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Αγγελοκάστρο να υποχωρεί ώστε να διαφύλαξη το προβάδισμα των δυο τερμάτων. Στο 50΄ο Αθανασόπουλος που είχε περάσει στο γήπεδο με την έναρξη του δεύτερου μέρους με κεφαλιά θα μειώσει σε 1-2. Τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 64΄ για τους γηπεδούχους με τον Τριφιάτη Γ. να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή. Με τους φιλοξενούμενους στο 90΄ σε αντεπίθεση με τον Γούργαρη να κάνουν το 1-3 και να κλειδώνουν την παραμονή στην κατηγορία.
Δεν έπεφτε καρφίτσα στις κερκίδες του ενωσιακού γηπέδου Μεσολογγίου από φιλάθλους και των δυο ομάδων, δεν έλειψαν κάποιες αντεγκλήσεις κυρίως στην αρχή του αγώνα με την παρουσία της αστυνομίας να είναι καταλυτική όμως.
Ξέφρενα πανηγύρια για τους φιλοξενούμενους για την παραμονή στο τέλος της αναμέτρησης, ξέσπασαν σε κλάματα στο τέλος του παιχνιδιού παίκτες και παράγοντες της ομάδας του Αλικυρναϊκού για τον υποβιβασμό.
Το φιλμ του αγώνα:
7΄γκολ, μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αλικυρναϊκού, ψηλοκρεμαστό πλάσε του Καλοκαίρη και 0-1.
10΄ άστοχη έξοδος του Μπούτιβα, κεφαλιά πάσα του Γαβρίνα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κέσκος δεν θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με την μπάλα από ευνοϊκή θέση με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.
32΄σουτ του Κέσκου στην αγκαλιά του Μπούτιβα.
33΄δοκάρι για τον Αλικυρναϊκό, γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Σακελαρόπουλου, σουτ πάνω στην κίνηση του Γαβρίνα στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μπούτιβα.
37΄επέλαση από δεξιά του Γούργαρη που θα βγάλει την σέντρα, αδύναμη κεφαλιά προς την εστία του Καλοκαίρη με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.
45΄γκολ, ακόμα μια βαθειά μπαλιά για τους φιλοξενούμενους, αδυναμία της άμυνας του Αλικυρναϊκού να απομακρύνουν με τον Καλοκαίρη για δεύτερη φορά να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Τσιλιγιάννη, ιδανικό ψηλοκρεμαστό πλάσε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα 0-2.
50΄γκολ, εκτέλεση φάουλ στην καρδία της περιοχής από τον Βασιλείου με τους αμυντικούς να μην μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα σωστά, σε δεύτερο χρόνο με κεφαλιά ο Αθανασόπουλος θα μειώσει το σκορ σε 1-2.
56΄σουτ του Γαβρίνα μέσα από την περιοχή και πλάγια, με τον Μπούτιβα Μ. να αποκρούει την μπάλα με τα πόδια.
64΄μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αλικυρναϊκό, σέντρα του Μαντέλου από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, σουτ του Τριφιάτη Γ. μέσα από την περιοχή, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
66΄σουτ του Βασιλείου μπλοκάρει ο Μπούτιβας Μ.
77΄νέο σουτ του Βασιλείου θα μαζέψει εκ νέου ο Μπούτιβας Μ.
83΄σουτ του Κουτούμπα, θα πέσει και θα μαζέψει στην δεξιά του γωνία ο Τσιλιγιάννης.
90΄γκολ, αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Τσώνη να πασάρει δεξιά στον Γούργαρη και αυτός με πλασέ στην απέναντι γωνιά να γράφει το τελικό 1-3 και να σφραγίζει την παραμονή για την ομάδα του.
Διαιτητές της αναμέτρησης οι κ.κ Παναγιωτόπουλος Β., Σούζας και Ασημάκης.
ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ: (Σταμάτης Σαρρής) Τσιλιγιάννης, Κάλτσης, Μαντέλος, Ζέρβας Γ., Φράγκος, Κάκκος, Βασιλείου (84΄Αχτύπης), Τριφιάτης Σ. (46΄Αθανασόπουλος), Γαβρίνας, Κέσκος (46΄Τριφιάτης Γ.), Σακελαρόπουλος.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: (Γιώργος Ζήκος) Μπούτιβας Μ., Σαγανάς, Ματσίγκας, Ρουσογιάννης, Αλεξάκης, Μπούτιβας Α., Βαγενάς, Ζαλοκώστας (81΄Κουτούμπας), Τσώνης, Γούργαρης, Καλοκαίρης (72΄Μπαμπάτσικος).

1 σχόλιο :

Παπουτσής Θανάσης είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά....Η ομάδα ανήκει στην Α κατηγορία...