Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΞΗΛΩΘΗΚΕ Η ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Ξηλώθηκε στο «πιτς φυτίλι» από συνεργεία του Δήμου Αγρινίου, η επάνω παιδική χαρά Αγγελοκάστρου, εκεί μπροστά στην πιτσαρία του Τσάκωνα, γιατί λέει με το νέο νόμο δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές, και ήταν επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Έτσι οι εικόνες που όλοι λίγο πολύ έχουμε ζήσει εκεί, με το χώρο να σφύζει από παιδικές φωνές ειδικά τα καλοκαιριά, ίσως αργήσουμε να τις ξαναδούμε.
Ο Δήμος Αγρινίου που απευθυνθήκαμε για το θέμα, μας απάντησε ότι μάλιστα καθυστέρησε κιόλας να ξηλώσει την συγκεκριμένη παιδική χαρά, κι ότι πολύ λίγες είναι οι παιδικές χαρές που πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας και γι’ αυτό ξηλώθηκαν ήδη 54 παιδικές χαρές στη πόλη του Αγρινίου και τα γύρω χωριά. Έριξε μάλιστα το μπαλάκι στο Υπ. Εσωτερικών γιατί τα λεφτά που παίρνει ο δήμος Αγρινίου από το ΣΑΤΑ είναι μόνο 1,2 εκατ. ευρώ και δεν φτάνουνε ούτε για «ζήτω», και χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές που να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται απ’ τον καινούργιο νόμο. Με τον νέο ΕΣΠΑ, μας είπαν ότι θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα, και θα αποκατασταθούν όλες οι ξηλωμένες παιδικές χαρές σε βάθος χρόνου.
Η δική μας γνώμη είναι ότι το ξήλωμα της παιδικής χαράς, κι ο τρόπος με τον οποίο έγινε, είναι απαράδεκτα. Αν είχαν διαπιστωθεί προβλήματα ασφάλειας, όφειλαν αφού τα επεξηγήσουν επακριβώς να πάρουν μέτρα, και αν δεν υπήρχαν χρήματα όπως λένε για την άμεση αποκατάστασή τους από το Δήμο, να γίνει πρόσκληση σε όποιους τυχόν ήθελαν να βοηθήσουν, ώστε η παιδική χαρά να μην κλείσει οριστικά. Η τακτική «υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στην παιδική χαρά», κλείνει η παιδική χαρά, είναι εξευτελιστική για μια κοινωνία και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση. Αν αύριο διαπιστωθούν από κάποιους τυπολάτρες «χαρτογιακάδες» προβλήματα στο σχολείο, τότε θα το κλείσουνε κι αυτό; Αλλα σ’ ένα κράτος «οίκο ανοχής» ποιος ξέρει τι θα δούμε ακόμα πατριώτη.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :