Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ.

Αν μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον θάνατο κατάματα χωρίς τρόμο θα ήταν μια τεράστια επιτυχία, γιατί αυτή η πράξη θάρρους σπρώχνει και σε άλλες σημαντικές πράξεις τόλμης, κι ανθρώπινης δραστηριότητας. Έτσι ενώ σε τετοιες στιγμές με το χάρο πάνω απ το κεφάλι τους, δύσκολα ξημερώνει για πολλούς, με κάποιες πράξεις όμως όπως σε τούτη τε περίπτωση, οι απώλειες αγαπημένων προσώπων αποκτούν άλλη διάσταση. Αυτό μας λένε και μας διδάσκουν οι παρακάτω δυο επιστολές που μου έστειλε ο φίλτατος διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αγγελοκάστρου. Διαβάστε και πέστε μου αν έχω άδικο.
ΠΡΟΣ:
Τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου
Αγγελοκάστρου Αιτωλ/νίας
κ. Γεώργιο Βουγιουκλίδη.
Οι γονείς, Δημήτρης και Αναστασία Μακρή, προσφέρουμε βιβλία Παιδικής Λογοτεχνίας ως δωρεά στη δανειστική βιβλίοθήκη του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, εις μνήμη της κόρης μας, Σωτηρίας Μακρή – Θεοδωροπούλου, 51 ετών, η οποία απεβίωσε στις 23/10/2016 στο Κιάτο Κορινθίας.
 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγγελόκαστρο, σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, εργάστηκε σε παιδικές κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς. Αργότερα εκπαιδεύτηκε στην «ΙΘΑΚΗ» Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εργασία της στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών σε αρμόδιες υπηρεσίες. Διορίστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και εργάστηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία των φυλακών της Πάτρας.
 Παντρεύτηκε και, από τον γάμο της, απέκτησε τρία παιδιά, 20, 19 και 16 ετών σήμερα. Τα δύο είναι φοιτητές και το μικρότερο μαθητής Λυκείου. Παράλληλα με την οικογενειακή ζωή της, μετατέθηκε στην Εταιρεία Ανηλίκων στην Κόρινθο, όπου εργάστηκε αρκετά χρόνια με ενδιαφέρον και αγάπη στο αντικείμενο της δουλειάς της.
 Η πολύχρονη θεραπεία, για το σοβαρό πρόβλημα που ξαφνικά εμφανίστηκε στη ζωή της, αντιμετωπιζόταν από την ίδια με θάρρος και αξιοπρέπεια. Πλέον όλο αυτό το διάστημα ζούσε με την οικογένειά της στη γενέτειρα του συζύγου της κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
 Δεν ξέχασε ποτέ το χωριό της, αγαπούσε τα παιδιά και θυμόταν το σχολείο που έμαθε τα πρώτα γράμματα.
 Ευχόμαστε καλή πρόοδο στο εκπαιδευτικό σας έργο.
Και η απάντηση.
ΠΡΟΣ κ.κ. Δημήτριο και Αναστασία Μακρή
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡ0 9-12-2016
«Ευχαριστήριο δωρεάς»
κ. Αναστασία Μακρή, κ. Δημήτρη Μακρή.
 Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για τη δωρεά αρκετών αξιόλογων βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας, προς εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σχολείου μας, στη μνήμη της κόρης σας Σωτηρίας Μακρή-Θεοδωροπούλου.
 Ταυτόχρονα, παρακαλούμε να δεχτείτε και τα θερμά μας συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια της κόρης σας, γεγονός το οποίο δυστυχώς αντιτίθεται στην κανονική πορεία της ζωής. Συναισθανόμαστε ότι άφησε, τόσο σε σας, τους γονείς της, όσο και στην αγαπημένη της οικογένεια κενό, το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί.
Η τόσο συγκινητική αυτή ενέργεια στην οποία προβήκατε, παρά την οδύνη σας, είναι ενδεικτική των αρχών με τις οποίες μεγαλώσατε τα παιδιά σας και συνάδει με την πορεία της κοινωνικής προσφοράς της κόρης σας και την αγάπη της προς το χωριό και το σχολείο όπου έμαθε τα πρώτα της γράμματα.
  Η σημαντική προσφορά σας συμβάλλει αποφασιστικά στην αύξηση, τόνωση και προώθηση του αισθήματος της φιλαναγνωσίας, της φιλομάθειας και συνεπακόλουθα της ευρύνοιας των μαθητών του Σχολείου μας. Σας βεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελπίζοντας ότι θα βρει μιμητές. Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, υγεία, ευτυχία, προκοπή στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας.
 Και πάλι σας ευχαριστούμε θερμά.
Ο Δ/ντής του Σχολείου.
Βουγιουκλίδης Γεώργιος.
Το αρχέγονο Αγγελόκαστρο μέσα απ' αυτές τις δυο πάνω απ' όλα ανθρώπινες επιστολές, διδάσκει εσαεί το τι θα πει πολιτισμός, και τέτοιες ενέργειες λέω εγώ δίνουν διέξοδο σε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους μας θανάτους, διαφορετικά,  μάλλον θα εξακολουθούμε να ζούμε πάντα παρέα με σκιές και με φαντάσματα.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :