Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ.

Νέα αρχή έγινε χθες για την χωρίς προβλήματα άρδευση του Αγγελοκαστρίτικου κάμπου, που οι περισσότεροι συγχωριανοί ζουν και τρώνε ψωμί απ’ αυτόν. Στις εκλογές που έγιναν χθες στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Καλυβιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τετραετή θητεία με παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, και το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους ήταν κοινό και δεν υπήρχαν παρατάξεις, απ’ τους 62 εκλέκτορες που ψήφισαν για το επταμελές διοικητικό συμβούλιο, βγήκαν τα εξής αποτελέσματα:
Εκλέχθηκαν οι εξής: Αναστασίου Γ. Ιωάννης (51), Ψιλογιαννόπουλος Χ. Ανδρέας (51), Ψιλογιαννόπουλος Ι. Νικόλαος (47), Ζαπαντιώτης Απ. Κωνσταντίνος (46), Ζαρναβέλης Αθ. Σωτήριος (43), Φώτος Η. Χρήστος (32), Κοτρότσος Κ. Γεώργιος (30). 
Στο επταμελές συμβούλιο ανάμεσα στους γείτονες Καλυβιώτες που πάντα διαχειρίζονταν τα νερά της φυσικής ποτιστικής ροής του Αχελώου, που έκαναν κομάντο και στο πότισμα των 5.000 στεμμάτων του Αγγελοκαστρίτικου κάμπου,( με τις γνωστές για τους Αγγελοκαστρίτες παρενέργειες) βλέπω το όνομα του δραστήριου σ’ όλα τα γεωργικά θέματα του τόπου μας, Σωτήρη Αθ. Ζαρναβέλη. Επειδή ο Σωτήρης είναι γνώστης των πραγμάτων, και δεν είναι απ’ τα παιδιά που εύκολα μασάνε το «κουτόχορτο», γι’ αυτό είμαι κι αισιόδοξος και λέω για μια νέα αρχή στην παραγωγική εκμετάλλευση του απέραντου κάμπου μας.
Το ποτιστικό νερό του Αχελώου ανήκει σε όλους, σου είπα κάποτε Σωτήρη και συμφώνησες. Τώρα ήρθε η ώρα πάνω σ’ αυτό, να πράξεις και τα δέοντα, κι όχι λόγια και ανούσιες φωνές στα καφενεία. Και ξέρεις η συμπαράσταση, θα ’ναι καθολική.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :