Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ.

Σε μια εποχή που το κύριο σύνθημα στη χώρα μας έγινε το: «ο σώζων εαυτόν σωθείτο» ξέρω ότι κάθε έννοια συλλογικότητας βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή. Εδώ όμως σήμερα είναι και το μεγάλο στοίχημα. Πως πας κόντρα στο ρεύμα, και κάνεις αποδεχτή - λέω εγώ - την κάθε αντίθετη στάση. Με άλλα λόγια, η δική μου βελόνα έχει κολλήσει πάντα εκεί στην ίδια φράση. «Όλοι μαζί Αγγελοκαστρίτες».
Ίσως αυτό δικαιολογεί κιόλας ότι είμαι ο μόνος εναπομένων στο σύλλογο, απ’ όλους αυτούς που είχαν υπογράψει προ εικοσιπενταετίας περίπου την ιδρυτική πράξη του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών Αθήνας. Μ’ αυτή και μόνο την ιδιότητα λοιπόν, παίρνω το δικαίωμα, να κάνω έκκληση και να παρακαλέσω γι’ άλλη μια φορά.
Ελάτε ρε παιδιά μεθαύριο την Κυριακή 15 του μηνός κατά τις 11 το μεσημέρι  στο γραφείο του συλλόγου στό κέντρο της Αθήνας, στο μέγαρο Τρικούπη στην Ομόνοια στον 8ο όροφο, όλοι οι σκόρπιοι στο λεκανοπέδιο «περήφανοι» Αγγελοκαστρίτες, να κόψουμε την πίτα μας και εφέτος, να τα πούμε και πάλι από κοντά, και να διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Αγγελόκαστρο είναι εδώ και λέει παρών.
Ο τόπος μας, η ιστορία του χωριού μας, κι ο σύλλογος, μας χρειάζονται όλους και μας καλούν κι εφέτος να δώσουνε παρών. Είναι κρίμα και ντροπή να μην ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη πολύχρονη και ανιδιοτελή προσπάθεια και προσφορά του συλλόγου.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :