Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

Τρίτη απόγευμα, 14 του Μάρτη σε μια Αθήνα που πάει να ανοίξει , αλλά ο Χειμώνας καθώς φαίνεται κρατάει γερά τα γκέμια ακόμα. 7 η ώρα επάνω τέρμα Ακαδημίας, για την παρουσίαση του Μυθιστορήματος της συγχωριανής μας Νίτσας Πριοβόλου, με τίτλο ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ. Κόσμος αρκετός, μπαίνω. Με υποδέχεται η Ελένη με το πιο λαμπερό χαμόγελό της.
Η παρουσίαση αρχίζει στον ισόγειο χώρο του βιβλιοπωλείου δίπλα στην κεντρική είσοδο, με μια μικρή εισαγωγή της συγγραφέως, και αναλυτικότερη παρουσίαση του έργου της απ’ τους Αιτωλοακαρνάνες Πάνο Καπώνη, Ποιητή, και Αντρέα Μήτσου, πασίγνωστου συγγραφέα, αλλά και με μια μοναδική ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου απ’ την ηθοποιό Μαρία Μαυροματάκη. Απλά πράγματα σκέφτομαι, μεστά και οικεία όπως πρέπει να είναι γενικότερα η τέχνη. Η ώρα κυλάει γρήγορα ενώ γύρω μου παρατηρώ τον κόσμο να μην δείχνει ότι έχει βαρεθεί. Ο κύκλος κλείνει και ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.
Ωραία λυτή και μεστή παρουσίαση, λένε δίπλα μου δύο κυρίες, μάλλον συγγραφείς απ’ ότι κατάλαβα, κατεβαίνοντας την Ακαδημίας. Μπράβο στην Ελένη. Χαμογελάω κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι μου. Υπάρχουν μέσα σε τούτες τις μαύρες μέρες, και κάποιες στιγμές διαφορετικές.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :