Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΤΙ; ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.

Μετά την παρέμβασή μας και το άρθρο μας για την παντελή ανεπάρκεια του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Αγγελοκάστρου για την άδικη και ανυπόστατη καταβολή διοδίων των μονίμων παραπλεύρων κατοίκων στην Ιωνία οδό, δεκάδες άρθρα και σχόλια επώνυμα κι ανώνυμα μας κατέκλεισαν.
Ξυπνήσατε! Πάλι καλά. Εγώ κι από μακριά που να τα προλάβω όλα. Ετούτο πάντως το σημερινό email κάτι θέλει πάλι να μας πει! Διαβάστε, πάρτε κι εσείς μια ιδέα χωριανοί και ανασκουμπωθείτε.
Ο Δήμος Αγγελοκάστρου παρέδωσε ταμείο με χρήματα, παρέδωσε χωράφια, παρέδωσε δική του γη και για το βιολογικό καθαρισμό και όταν ήρθε η ώρα να πάρουνε αυτά που μας αναλογούσανε με αντισταθμιστικά οφέλη όλοι την κάνανε «γαργάρα».
Καμία Βιομηχανική περιοχή (που είναι έτοιμη στα σκαριά) να μην γίνει αν δεν υπογράψουν τα αντισταθμιστικά, (ενυπόγραφα και όχι με τα λόγια). Να μποϊκοτάρουμε τα πάντα αν δεν πάρουμε αντισταθμιστικά. Πρέπει να ξεσηκωθούμε από τα καφενεία και τον καναπέ. Άμεσα να παραδώσουμε Υπόμνημα στον Δήμαρχο με τα αιτήματα μας. Ήμασταν το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι και κινδυνεύουμε γίνουμε μικρή Αλβανία.
Δεν θα πρέπει να συναινέσουμε στην κατασκευή βιομηχανικού πάρκου που σχεδιάζεται στον τόπο μας, αν δεν εξασφαλίσουμε γραπτώς αντισταθμιστικά οφέλη, προκειμένου να μην πάθουμε τα ιδία που πάθαμε με τον βιολογικό. Παραχωρήσαμε την γη να γίνει βιολογικός χωρίς να βάλουμε στην σύμβαση απαραίτητο όρο πρώτα να συνδεθούν τα λήμματα της περιοχής μας, και παρατηρούμε να κουβαλάνε με σωλήνες απόβλητα από την Λεπενού και την Νεάπολη, και το Αγγελόκαστρο ακόμη να τα πετάει στον Δίμηκο.....ήμαρτον.....ήμαρτον. Αν είναι δυνατόν. Τους κάναμε δώρο και μας πέταξαν απ έξω.
Και στις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν στην Βιομηχανική περιοχή που σχεδιάζουν  στα Αγγελοκαστρίτικα χώματα, θα πρέπει να μπει το κριτήριο εντοπιότητας. Τίποτα ποια χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη.
Καλά τα λόγια, κι ευπρόσδεκτες οι παρεμβάσεις, Τι κάνει όμως για όλα αυτά το άφαντο εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο της τοπικής ενότητας Αγγελοκάστρου; 
Απ’ ότι καταγράφουμε,  λέει πια ο Αγγελοκαστρίτικος λαός:
Άντε ρε «ψευτομπλούκια» ασχοληθείτε στα χωράφια σας, Υπάρχει κόσμος να ασχοληθεί και σοβαρά για το χωριό.
Κώστας Μπούτιβας- Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :