Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ.

Μέσα σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές για το ποδόσφαιρο στο τόπο μας, που φτάσαμε και στο τραγικό σημείο να διακοπεί το εθνικό πρωτάθλημα, υπάρχει κι ένα άλλο ποδόσφαιρο, πιο αυθεντικό, πιο γνήσιο, πιο φτωχό πιο ανθρώπινο. Και υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που υπηρετεί αυτό το ρομαντικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Που πάει στο γήπεδο για να δει μπάλα, που σιχαίνεται την ασύστολη βία, που θεωρεί εμετικά τα πιο πολλά που βλέπει την Κυριακή στη τηλεόραση από κάφρους οπαδούς. Κι αυτοί οι ήρωες παράγοντες και φίλαθλοι στα χωριά όλης της χώρας, που συντηρούν απ’ το υστέρημά τους τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μπορεί να είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν. Και είναι αυτοί που δεν εκφράζονται με πομπώδεις εκφράσεις, δεν ψάχνουν αφορμές για να τα βλέπουν όλα μαύρα, ξέρουν καλά τους κανόνες της μπάλας, και ξέρουν πάνω απ’ όλα να τη χαίρονται αδιαφορώντας για την αλητεία των γηπέδων και τα τερτίπια της. Κι αυτοί είναι και η μόνη μικρή ελπίδα… Ένα τέτοιο κομμάτι του υγιούς αθλητισμού, είναι σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του,- απ’ τις παλιότερες ομάδες του νομού- κι ο ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. Κι όσο «ηλεκτροσόκ» κι αν μας προσέφερε με τα σκαμπανεβάσματα και την φετινή αγωνιστική χρονιά, τώρα που όλα τελείωσαν και μαθηματικά, και ο σκοπός να παραμείνει για άλλη μια χρονιά χωρίς περιπέτειες στη μεγάλη κατηγορία του νομού επιτελέστηκε, είναι ώρα να πούμε: επιτέλους ανακούφιση.
Σήμερα λοιπόν για τον ΑΧΕΛΩΟ είναι μέρα χαράς και ψυχικής ανακούφισης που απολαμβάνουμε χάρη σ΄ όλα τα παιδιά του ΑΧΕΛΩΟΥ που έβαλαν μπροστά τη ψυχή τους για το καλό της ομάδας. Φιλαράκο, χάρη σ’ όλους αυτούς μπορείς και είσαι χαρούμενος απόψε.
Τώρα που έπιασε τόπο η ελπίδα, επιβάλλεται να αντιληφθούμε ότι το να μην εγκαταλείπεις ποτέ, και να κυνηγάς πάντα το άπιαστο όνειρο, είναι αυτοσκοπός στη ζωή. Η ζωή είναι ταξίδι, είναι αγώνας, είναι καθημερινότητα, είναι κόπος, είναι καημός, είναι ενθουσιασμός, είναι και απογοήτευση. Όλα όμως είναι όμορφα στο τέλος, αρκεί να είναι αληθινά.
Ευτυχώς σωθήκαμε και φέτος και μάλιστα σχετικά εύκολα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ο ΑΧΕΛΩΟΣ θα είναι και πάλι εκεί που είναι η φυσική του θέση. Η η μεγάλη κατηγορία του απέραντου νομού της Αιτωλοακαρνανίας.
Κώστας Καστρινός. (πανευτυχής).
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :